Joi, 20 februarie 2020, la sediul Primăriei Ploiești a avut loc ediția cu numărul 11 a Forumului ONG Prahova, întâlnirea anuală între membrii societăţii civile din diverse domenii de activitate şi autorităţile publice.

20 de ONG-uri si aproximativ 50 de persoane au participat la Forum in acest an. Autoritatile locale au fost reprezentate de  Adrian Dobre – primarul Municipiului Ploiesti,  Bogdan Toader – presedintele Consiliului Judetean Prahova,  George Brezoi – subprefect de Prahova,  departamente ale primariei de la ASSC, proiecte internationale, ONG, expert pe romi,  DGASPC Prahova,  RASP Prahova.

O tema de mare interes si despre care s-a dezbatut in mod special a fost cea pe mediu, avand in vedere specificitatea orasului Ploiesti pe poluarea industriala. Dar si pe proiecte educationale in zona de mediu, ecologie si reciclare.

Fondurile nerambursabile 2020 a fost o alta tema de maxim interes, atat prin liniile de finantare ale Primariei cat si ale Consiliului Judetean. Prezent la eveniment, președintele Consilului Județean Prahova, Bogdan Toader i-a informat pe cei prezenți că programul județean pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes general va continua și în anul 2020, prin alocarea de noi fonduri pentru domenii de activitate precum Cultură și Învățământ, Social, Sănătate, Tineret, Protecția Mediului și Sport. Urmeaza dezbateri publice pe ghidurile solicitantului.

Tematica sociala a stat sub semnul comasarii unitatilor de invatamant si oferirea de spatii pentru proiecte de interes public cum sunt centre de zi pentru persoane cu dizabilitati, centre respiro si locuri de cazare pentru categorii defavorizate, intentii exprimate de Primaria Mun. Ploiesti.

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!