In aceasta saptamana, a fost randul copiilor din Paulesti sa se afle in atentia echipei APOR. In data de 12 iunie, 54 de elevi din clasele pregatitoare, a II-a si a III-a ai Scolii Gimnaziale “Toma Socolescu”din localitate au beneficiat de recoltari in vederea analizelor GRATUITE pentru depistarea precoce a leucemiei. Dupa recoltari, toti copiii au primit dulciuri.

Actiunea face parte din Campania APOR “Te rog, mama, ai grija de mine!”, pentru profilaxia leucemiei la copii.
Proiectul urmareste:
– Conștientizarea mamelor / tutorelor de copii cu varsta între 3-18 ani, asupra importanței depistarii precoce a unei afecțuni a sangelui (anemie severa, talasemie, hemofilie) care pot degenera în leucemie.
– Educarea /sensibilizarea mamelor/ tutorelor de copii cu varsta intre 3-18 ani, asupra importanței utilizarii diferențiate a medicației la copii.

Proiectul s-a dovedit necesar, problema este reală, solutia există, rezultatele sunt concret masurabile și ce este cel mai important, poate fi extins la nivel regional și național. Chiar dacă rezultatele nu sunt favorabile din punct de vedere medical, ele sunt importante pentru copii în cauză care în acest mod au o șansă la supraviețuire sau chiar la însănătoșire.

Pentru activitatea de profilaxie, APOR a primit sprijinul sponsorilor OMV PETROM, CONPET SA pentru achiziționarea de aparatură și reactivi necesari.

https://aporromania.ro/category/te-rog-mama-ai-griji-de-mine

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!