Am deschis înscrierile la cea de a doua întâlnire digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro
Cea de-a doua întâlnire digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți – Caspa.ro va avea loc miercuri, 11 noiembrie 2020, începând cu ora 13.00 pe platforma Zoom. Invitații acestei ediții vor discuta cu reprezentanții asociațiilor de pacienți despre ”Etica în relațiile Asociații de Pacienți  – Companii Farma”.
Citiți mai mult
Piciorul Diabetic, sub lupa specialiștilor la cea de-a cincea întâlnire ”Ora Pacientului RoDiabet”
În ultima zi de joi a fiecărei luni, așa cum ne-am obișnuit deja, specialiștii invitați de platforma RoDiabet discută cu pacienții din întreaga țară la ”Ora Pacientului”. Cea de-a cincea ediție a avut loc pe 29 octombrie și a abordat cea mai frecventă și precoce complicație cronică a diabetului: Piciorul Diabetic.
Citiți mai mult
Curs „Chirurgia robotică şi oncologică cu accent pe esofagectomia full robotică la Sf. Constantin”: 9 noiembrie, orele 16.00 – 17.00, online
Cursul „Chirurgia robotică şi oncologică cu accent pe esofagectomia full robotică la Sf. Constantin” va avea loc pe 9 noiembrie 2020, orele 16.00 – 17.00, pe platforma ZOOM.
Citiți mai mult
Asociația Autism Voice a ajutat peste 4.500 de copii cu autism în drumul spre recuperare și integrare socială
Autism Voice, asociație fondată de specialiști dedicați recuperării copiilor cu autism, a ajutat, în cei 12 ani de la înființare, peste 4.500 de copiii cu tulburări de spectru autist în drumul spre recuperare și integrare socială.
Citiți mai mult
Cei mai performanți angajați Alliance Healthcare România au fost premiați online, în cadrul Galei anuale ”Cei mai buni”
În fiecare toamnă, tradiția Alliance Healthcare România de a sărbători realizările companiei și colegii cu cele mai bune performanțe profesionale ia forma nu doar a unui amplu eveniment de gală, ce reunește întreaga echipă la nivel național, ci este un real prilej ca oamenii din diferite colțuri ale țării să se întâlnească și să își consolideze relațiile.
Citiți mai mult
Petiție online privind sprijinul necesar pacienților cu boli rare din România
Ana-Olimpia Tătaru, mama unei tinere diagnosticate în cursul anului trecut cu o boală rară, a adresat o scrisoare Guvernului României și Ministerului Sănătății și a lansat o petiție online adresată autorităților naționale și locale în care atinge cele mai importante probleme cu care se confruntă pacienții cu boli rare din România.
Citiți mai mult
67% dintre români susțin că este important să existe o schema de vaccinare pentru adulți
67% dintre respondenții studiului realizat în luna septembrie de Cult Market Research la inițiativa Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și susținut de MSD România, consideră că este important să existe o schema de vaccinare și pentru adulți.
Citiți mai mult
“Să învingem depresia!”, campanie de conștientizare despre depresie și tulburare depresivă majoră
Depresia și tulburarea depresivă majoră sunt subiectele unei campanii de conștientizare realizate cu ajutorul unor povești reale, transpuse în obiecte ceramice prin arta japoneză kintsugi.
Citiți mai mult
“O sacoşă – şanse în plus de terapie şi bucurie!”, proiect dedicat copiilor cu dizabilitati “Învingem Autismul!”
40 de sacoşe, pictate artistic, au fost realizate până în prezent pentru cei 24 de copii din Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi “Învingem Autismul!”
Citiți mai mult
Asociația LaPrimulBebe creează o premieră în România: Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit
În România anului 2020 nu există niciun sistem național de sprijin pentru mame, așa cum au toate țările civilizate precum Canada, Elveția, Finlanda, Franța sau Marea Britanie. Aceste țări au înțeles și au venit în sprijinul nevoilor fizice, emoționale și informaționale ale mamelor după naștere.
Citiți mai mult
Simpozionul Anual de Studii Clinice aduce în prim plan învățăminte datorate pandemiei COVID-19
Anul 2020 este un an al provocărilor fără precedent. Tocmai de aceea profesioniști locali și internaționali care se dedică dezvoltării noilor terapii și vaccinuri pentru rezolvarea pandemiei COVID-19, vor fi prezenți la Simpozionul Anual de Studii Clinice pentru a împărtăși din experiența lor.
Citiți mai mult
Tehnici inovative de medicină regenerativă: PRP sau “Terapia Vampir”
Tehnica PRP (Platelet Rich Plasma) începe să câștige din ce în ce mai mult teren și în România. Procedura are ca efect regenerarea celulară prin injectarea locală a unui concentrat de trombocite în țesutul afectat, concentrat obținut din propiul sânge.
Citiți mai mult
APAH-RO atrage atenția că puţini pacienţi au accesat terapia antivirală
Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) atrage atenţia că, pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, se observă numărul redus de pacienţi care au accesat terapia antivirală, în special pe programul Cost/Volum/Rezultat în hepatita C.
Citiți mai mult
Alliance Healthcare România și-a lansat noul website
Alliance Healthcare România a anunțat lansarea noului website www.alliance-healthcare.ro.
Citiți mai mult
Cancerul renal metastazat: terapii actuale și situația pacienților din România
Platforma DespreCancer.ro a organizat pe 6 octombrie o dezbatere profesională dedicată cancerului renal, terapiilor disponibile în România și tolerabilității regimurilor administrate. La eveniment au participat medici oncologi din țară, iar lucrările au fost moderate de Dr. Adrian Pană.
Citiți mai mult
COPAC: 62% dintre pacienţii cu boli reumatismale inflamatorii au mari probleme pe perioada pandemiei
Aproximativ 62% dintre pacienţii cu boli reumatismale inflamatorii se confruntă “cu mari probleme” pe perioada pandemiei de COVID-19, din cauza lipsei accesului la servicii medicale, a dificultăţii de a ajunge la spital, mulţi dintre ei temându-se că se pot infecta cu SARS-CoV-2.
Citiți mai mult
Pacienţii asiguraţi vor putea solicita investigaţii de screening pentru descoperirea precoce a bolilor
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 27 octombrie, un proiect de lege care prevede că pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au dreptul la investigaţii gratuite de screening. S-au înregistrat 230 voturi ‘pentru’ şi o abţinere.
Citiți mai mult
Program de screening pentru identificarea pacienţilor cu risc cardiovascular, lansat la INSP
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat lansarea proiectului “Totul pentru inima ta – program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular”, care se va desfăşura în perioada 2020-2023 şi care va avea peste 165.000 de beneficiari.
Citiți mai mult
Pe 13 noiembrie, Autism Voice organizeaza online Balul Bucuriei, editia a V-a
Asociația Autism Voice a recalibrat toate serviciile sociale si de specialitate pe care le ofera copiilor cu autism. A digitalizat cele mai complexe programe, precum Terapia ABA, Psihoterapia sau Coordonarea la domiciliu, si a creat programe noi la distanta precum Autism Voice Line, in beneficiul tuturor familiilor greu incercate din tara.
Citiți mai mult
Rețeaua de sănătate Regina Maria, investiții de peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România
La împlinirea a 25 de ani de existență, Rețeaua de sănătate Regina Maria anunță investiții de peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, dintre care 60 de milioane de euro doar în aparatură ultra-performantă și tehnologie de ultimă generație.
Citiți mai mult
Prof. Dr. Florin Mihălțan, Președinte, Secțiune Somnologie, Societatea Română de Pneumologie: Noul coronavirus ascunde foarte multe necunoscute
”Un virus care ascunde foarte multe necunoscute, care a surprins lumea medicală, prin gradul de infecțiozitate, prin mecanismele de infectare, prin mutații, prin lipsa unei imunități de lungă durată, pe care ar fi putut să o inducă post-infectare”.
Citiți mai mult

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!