Campania “Castiga timp!”(2) urmareste cresterea calitatii vietii prin oferirea de analize GRATUITE si interpretarea acestora pentru copii si varstnici din medii defavorizate din judetul Prahova, cu ajutorul echipei mobile de medici si astenti medicali.

Grupul tinta este format din:

500 de copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 18 ani care provin din centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova sau care se afla in plasament maternal si copii care invata in scolile din comunele Floresti, Paulesti, Podenii Noi, Gornet si municipiul Ploiesti.
50 de batrani aflati in centrele de ingrijire din comunele Fantanele, Mislea, Puchenii Mari si orasul Urlati.
5 persoane cu istoric oncologic pentru cancerul de colon sau cu biopsie efectuata.

Serviciile oferite in cadrul Campaniei “Castiga timp!”(2) sunt:

A. Recoltarea de probe pentru:
– Realizarea unui set de trei analize (Ca, Fe si hemoleucograma cu formula ce cuprinde 21 de parametri) GRATUITE in vederea profilaxiei leucemiei si anemiilor severe in beneficiul celor 500 de copii;
– Realizarea unui set de doua analize GRATUITE pentru profilaxia AVC si monitorizare infarct miocardic in beneficiul celor 50 de persoane varstnice;
– Realizarea unei analize GRATUITE pentru cancerul de colon pentru cinci persoane cu biopsie efectuata sau cu istoric oncologic, care pot fi din Prahova sau din alte judete. In urma acesteia, vor fi obtinute rezultate concrete in timp scurt (3 ore). Vezi AICI aparatul care permite realizarea acestor analize.

B. Intalniri de consiliere post-analiza cu cadrele medicale si/sau directorii din cadrul institutiei unde sunt ingrijiti/ invata beneficiarii. Pe baza rezultatelor obtinute, in cazurile in care este nevoie, specialistii din cadrul organizatiei sugereaza un tratament sau recomanda adresarea catre un medic specialist pentru analize complexe.

Campania “Castiga timp!”(2) se desfasoara in perioada mai 2019 – 31 decembrie 2019 si este finantata de catre UNITED WAY ROMANIA si METROPOLITAN LIFE.

Valoarea totala a proiectului este 27.463 de lei.

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!