În data de 8 septembrie 2017, în cadrul “Muzeului de Biologie Umană”, “Sala Media”, a avut loc lansarea primului volum intitulat “Copilul din Umbră” scris de dna. Iolanda Gheorghiu. Volumul conține metode de cunoaștere privind influența pe care a avut-o asupra noastră educația părinților noștri; cum ne-a marcat ea, deciziile de viață; cum putem repeta sau nu, aceleași tipare comportamentale cu copiii noștri; cât de important este CUM? Spunem copilului “Nu ai voie!”; ce legatură există între emoția care mă încearcă și starea de sănătate sau dispoziție a copilului meu. Sau, cat de mult imi pot programa viata in functie de tiparele verbale folosite.
Pentru că a coincis cu ziua onomastică a fetiței-Iarina-Maria- una dintre figurile din carte și una din imaginile de pe coperta, și pentru ca au fost prezenți și copii –de 4 si 5 ani, la sfarșitul evenimentului, a fost taiat tortul omagial.
În prezentarea cărții au luat cuvantul doamna Daniela Burlacu, profesor de limba romana; doamna Emilia Iancu –Directorul Muzeului și doamna deputat Rodica Paraschiv.
Cu promisiunea unui viitor volum doi, toți cei prezenți au primit în mod gratuit și cu dedicație, câte un exemplar. Este tot o acțiune ce vine în susținerea obiectivelor asociației- cea de prevenție și profilaxie. Un mental și un suflet sănătos nu permit apariția și dezvoltarea unei forme de cancer. Lineștea interioară, bucuria, mulțumirea, susțin corpul fizic la o vibrație atât de înaltă, încât boala nu îl poate atinge. Recunoașterea durerilor și nemulțumirilor interioare, apoi vindecarea lor, fac parte din acest proces complex de susținere a corpului fizic.