In anul 20218 A.P.O.R. a continuat sa sustina informari despre importanta relizarii unei ecografii de san in vedeera depistarii din timp a oricarei modificari in structura sanului si astfel, sa poti realizaa ceva inainte de  fi prea tarziu.

Printre comunitatile de femei carora asociatia s-a adresat, se numara si femeile din cadrul penitenciarului de la Targsor- jud. Prahova. Este singurul penitenciar de femei din tara si consideram ca ORICE femeie, in orice categorie sociala s-ar regasi, este in primul rand femeie.

In comuna Stefesti s-au realizat GRATUIT ecografii de san pentru 30 de femei. Rezultatele au fost bune in toate cele 30 de ecografii.

In anul 2018, A.P.O.R . a participat la editia anuala de prezentare a proiectelor proprii in cadrul Cercului de Donatori, cu proiectul “ Te rog, mama ai grija de mine!”, proiect ce a avut drept scop profilaxia leucemiei la copii si s-a adresat copiilor cu varste intre 3 – 12 ani din mediul rural vulnerabil economic si geografic din Prahova.

A insemnat realizarea de analize medicale pentru copiii de la Asociatia Club Sportiv “ Aurora” Baicoi- Prahova – 32 de copii cu varsta intre 10-14 ani.

De asemeni s-au realizat analize – HLG cu formula, Ca si Fe – pentru 200 de copii de la scolile din Lipanesti, Floresti si Paulesti.

Finantarea pentru acest proiect a fost primita de la Cercul de Donatori.

Tot in anul 2018 A.P.O.R. a inceput implementarea proiectului “Castiga timp!”, proiect ce a avut drept obiectiv principal “Realizarea analizelor de markeri cardiaci pentru barbati cu varsta intre 30-50 ani din Stefesti, Lipanesti,  Bucov si Ploiesti”. Finantatorul acestui proiect a fost United Way.

Grupul tinta a fost format din 300  de barbati apartinand categoriei de varsta anuntata, pentru realizarea analizelor specifice care pot da indicii de  AVC sau alte afectiuni cardiace.

S-a relizat si consiliere post- testare pentru fiecare beneficiar.

Tot in acest an, A.P.O.R. si-a deschis laborator propriu de analize, ceea ce i-a permis sa efectueze taate analizele catre beneficiarii proiectelor, in regim gratuit.

Laboratorul s-a impus a se realiza, intrucat A.P.O.R. a adus in tara, PRIMUL aparat de depistare precoce a cancerului de colon si cel de piele, din Romania.

S-a putut face acest lucru prin finantarea obtinuta de la Fundatia TIMKEN pentru achizitia aparatului de biologie moleculara –Idylla, in valoare de 321 983 Ron.

Cu ajutorul lui, 2 barbati din 2 judete diferite, fara istoric oncologic in familie si fara antecedente de afectiuni ale colonului pentru ei, au fost depistati cu modificari la nivel de proteina specifica pentru aparitia cancerului de colon.

Important este timpul castigat de cei 2 barbati, care au avut sansa de a incepe o terapie personalizata INAINTE de aparitia tumorii.

Prin finantari de la CONPET S.A. ori de la S.C. TUNIC S.R.L a achizitionat reactivii necesari.

A fost un an plin in activitati deosebite ale asociatiei.

La 1 Octombrie s-a desfasurat si editia VII-a a Evenimentului anual pentru marcarea Zilei Internationale de lupta pentru cancerul la san.

A.P.O.R. s-a regasit si in acest an printre orgnizatorii Galei Voluntarului si a Galei Saptamana Voluntariatului la nivel judetean.

In interviurile sau in cadrul emisiunilor din acdrul televiziunilor locale dar si cele nationale: Prima TV, PRO TV, Antena 1, Presedintele asociatiei a subliniat importanta PROFILAXIEI in cazul oncologiei si a PREVENTIEI in cazul afectiunilor cardiace.

Ca si in cazul celorlalte campanii si proiecte implementate, actiunile membrilor asociatiei au fost in regim de VOLUNTARIAT. Analizele toate, in toate cazurile, au fost gratuite pentru beneficiari.

 

RAPORT  3 Octombrie 2018

Miercuri 3  Octombrie, in accord cu traditia  initiata de A.P.O.R. in 2012, a avut loc evenimentul “Imagineaza-ti……….”, in cadrul Complexului Plaisir by Anamaria Pop, Restaurant “Gold Room”.

De aceasta data, invitati au fost medici de specialitati diverse, din Ploiesti, Urlati, Stefesti, Paulesti, Bucuresti, reprezentanti de firme din Prahova, din Buzau, Bucuresti, Brasov, impreuna cu reprezentanti ai administratiei publice locale. Astfel, au participat dna Prefect Madalina Lupea, dna Deputat Rodica Paraschiv, dna City Manager  Fabioara Ionescu.

Din partea institutiilor medicale de stat, au fost reprezentanti ai CJAS Prahova si  DSP Prahova.

Din partea sponsorilor asociatiei, au fost prezente dna Simona Tudor – TIMKEN,  cel ce a acordat suma de 60 000 euro pentru achizitia aparatului- dna. Olivia Radulescu din partea   firmei CONPET SA -, dna Roxana Serban din partea firmei OMV PETROM.

Ca invitat de onoare a fost dl Mario B. repreentantul firmei BIOCARTIS-Belgia, producatorul aparatului Idylla, aparat ce a fost vedeta evenimentului si care se afla in dotarea laboratorului A.P.O.R.

Titlul evenimentului isi are radacina in visul pe care Presedinta A.P.O.R. l-a avut in momentul in care a aflat de existenta acestui aparat, innovator in medicina oncologica, si despre  care, a afirmat in octombrie 2017 ca vrea sa il aduca in Prahova, in Ploiesti, la asociatia de pacienti. A visat si visul s-a implinit. Evenimentul de anul acesta a avut drept scop principal, prezentarea  aparatului Iylla catre publicul prahovean, ca si deschiderea laboratorului de analize medicale A.P.O.R.

Aparatul permite determinarea din sange a  mutatiilor ADN-ului in cazul prezentei sau aparitiei cancerului, ceea ce permite unui pacient sa castige timp pentru viata sa.

Firma TUNIC PROD, firma distribuitoare a aparatului Idylla a fost reprezentata de catre cei 2 manageri – dna Carmen Tuliciu Gorgan si dl Florin Tuliciu Gorgan, alaturi de 5 angajati ai firmei.

Tombola a fost generoasa datorita sponsorilor si prietenilor asociatiei:    Firma Ortoprofil, Restaurantul Orizont, Magazinul si SPA  COCOR , Cufarul cu dorinte, etc.

La finalul serii, inaintea tortului si a unei cupe de sampanie, audienta a fost incantata de prestatia Yannei Novac si a Trupei DISTINTO.

In dimineata zilei de 3 octombrie 2018, a avut loc in aceeasi locatie o conferinta de presa in care au fost prezentate realizarile asociatiei, achizitia facuta, motivul avut, iar toate aceste informatii au ajuns in presa nationala : PRO TV, Prima TV, Radio Romania Actualitati si in presa online.

Articolul despre aparatul ce determina cancerul In 3 ore, aparut in “Prahova economica.eu” a ajuns pe locul 4 la nivel national pentru cele peste 19.000 de accesari in intervalul 1-7 octombrie.

Iolanda Gheorghiu, Presedinte A.P.O.R.

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!