Ca la fiecare inceput de octombrie, Asociatia pacientilor Oncologici – Romania marcheaza printr-un eveniment Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului de San.

Miercuri, 2 octombrie, Iolanda Gheorghiu, presedintele APOR, impreuna cu echipa sa, a aratat public, sustinatorilor, sponsorilor, partenerilor si prietenilor, rezultatele concrete ale luptei organizatiei impotriva afectiunilor oncologice in Prahova. Cu aceasta ocazie, APOR a demarat si un nou proiect.

Intitulata “Timpul nu asteapta! Tu ce astepti?””, noua campanie a inceput prin lansarea “Ghidului privind preventia si profilaxia in cardiologie si oncologie”, document aparut pentru prima data in Romania, dar bazat pe ghidurile europene din domeniu.

Proiectul finantat de Consiliul Judetean Prahova pe baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, urmareste ca publicul sa constientizeze importanta preventiei astfel incat tot mai multe persoane sa ia atitudine concreta prin verificarea si ingrijirea starii de sanatate. Primele campanii bazate pe ghidul de preventie se vor desfasura in Floresti, Lipanesti si Valea Calugareasca si vor urmari informarea cadrelor didactice astfel incat acestea sa fie capabile sa determine tinerilor atitudini concrete de preventie.

“Preventia este o realitate pe care adesea o bagam sub pres, insa ne dam seama prea tarziu ca nu avem cum sa o ignoram. Proiectul “Timpul nu asteapta! Tu ce astepti?” urmareste sa sensibilizeze un public cat mai larg si sa atraga atentia fiecarei persoane sa se investigheze astfel incat sa nu ajunga la o afectiune cronica”, a declarant Iolanda Gheorghiu, presedintele APOR.

La eveniment a fost prezent Iulian Petre, Directorul executiv al Uniunii Nationale a Organizatiilor Pacientilor Afectati HIV/SIDA (UNOPA) si membru CD al Coaliţiei Organizatiilor Pacienţilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Bogdan Toader, presedintele CJ Prahova, Madalina Lupea, prefectul judetului Prahova, dar si numerosi colaboratori dornici sa sustina si sa incurajeze activitatea APOR.

Galerie foto

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!