Campania de profilaxie pentru cancerul la sân intitulată “Sunt femeie orice-ar fi!”, a debutat prin realizarea  unui eveniment de strangere de fonduri, ce a avut loc la “Club Laguna” din Ploiești, în ziua de 2 decembrie 2012. Campania este în plină derulare și reprezintă linia directoare de activitate a asociației.

Evenimentul de la “Club Laguna” a fost onorat de prezența medicilor cu care asociația lucrează: dna. dr. Alina Turcu – medic primar oncolog la Spitalul Municipal nr.1 Ploiești, dna. dr. Ileana Constantiniu – medic primar oncolog la Spitalul  Municipal Câmpina și dna. dr. Renata Pitulea – Managerul Clinicii  cu profil oncologic “Domino-Sana” din București.

Asociația a avut marea onoare de a primi acceptul dnei. prof. univ. dr. Raluca Van Staden de a deveni membru de onoare și de a reprezenta  obiectivele asociației.

Prezenți și susținand cu poveștile lor reale evenimentul,  3 pacienți oncologici au împărtășit audienței experiența și lecția lor de viața.

In calitate de suținători pro-bono au fost și tinerii de la Asociația “Zestrea Carpaților” din Comarnic care au prezentat un  program artistic de dans și dra. Rodica Elena Tudor,  câștigătoarea Trofeului Mamaia 2012 care a încântat audiența cu vocea sa. Prezentatorul tv și actorul Vișinel Bălan a  realizat tot pro-bono, susținerea evenimentului în calitate de moderator.

Din dorința de a omagia  puterea,  curajul și modelul ce-l reprezintă  pacienții cu cancer, Magazinul “Crina” din Ploiești, dra. Architect Cristina Popovici și dna. Laura Prisaciuc au susținut evenimentul,  invitații și pacienții prezenți cu cadouri, aranjamente florale și produse de patiserie.

Campania s-a derulat  pe doua planuri:

  1. Aplicarea de chestionare pre-informare cuprinzând întrebări generale despre cancer și particulare despre cancerul de sân, urmate de ore de informare  despre autoexaminarea sânului în randul elevilor din colegii, școli postliceale sanitare, cadre didactice din aceste școli dar  și, cadre  didactice prezente la cursurile realizate de Casa Corpului Didactic Prahova.
  2. Realizarea de ecografii de sân susținute de poza aferentă pentru ambii sâni, avand  un preț  ce ar putea fi  suportat de cat mai multe femei – 50 lei.

Doamna dr.  Renata Pitulea în calitate de Manager al  clinicii Domino-Sana a subliniat că  în afara analizelor  cu specific oncologic și a drenajului limfatic  pe care îl realizează în cadrul clinicii, le  învață pe paciente să-și efectueze –acolo unde este cazul- singure aceasta manevră medicală.

Rezultatele obtinute – prin chestionare și ecografii – justifică  necesitatea unei analize neinvazive, nedureroase, cum este ecografia de sân, pentru depistarea precoce  a oricarei forme de  modificare în structura sânului -implicit a cancerului.

In toate demersurile medicale, A.P.O.R. a ales sa colaboreze cu medici a căror pregatire este de înalta clasa, cu experiență în oncologie sau imagistica. In acest context,  ecografiile au fost realizate de dl. Dr. Lucian Hanganu, Managerul Clinicii “Di-Medica” din Ploiesti.

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!