Pornind de la ideea ca sanatatea se educa, A.P.O.R. isi sustine intreaga activitate-din 2012- pe actiuni de preventie si profilaxie, considerand motiv de intelepciune si responsabilitate fata de sine  a cauta sa te mentii sanatos.

Experienta A.P.O.R. in campaniile de preventie prin analize de sange pentru afectiuni cardiovasculare sau cele de profilaxie pentru leucemia la copii ori depistare precoce a cancerului din sange, a condus la necesitatea redactarii prezentului proiect.

Rezultatele obtinute  prin realizarea acestor analize, se vor regasi in Ghidul de preventie si profilaxie pentru afectiuni cardiovasculare si oncologice, ca material de STUDIU si de INFORMARE in randul elevilor a caror institutii de invatamant ne adresam, dar si pentru sedintele cu parintii atunci cand se cauta o tematica de interes general.

Sunt rezultate concrete, obtinute de echipa A.P.O.R. prin intermediul acestor analize medicale realizate in randul populatiei prahovene, aici, langa noi, in randul prietenilor sau rudelor noastre. Sau in caminele de copii si cele de batrani din Prahova.

Proiectul “Timpul nu asteapta! Tu, ce astepti?!” finantat de Consiliul Judetean Prahova pe baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, urmareste ca publicul sa constientizeze importanta preventiei astfel incat tot mai multe persoane sa ia atitudine concreta prin verificarea si ingrijirea starii de sanatate.

Scopul proiectului:

            Familiarizarea opiniei publice cu ideea si actiunea de preventie si profilaxie si implementarea acestor notiuni in viata personala si profesionala;

Dezvoltarea in randul adultilor a sentimentului de responsabiliate pentru deciziile in domeniul sanatatii pentru ei si copiii sau elevii lor;

Formarea in randul viitoarelor cadre medicale a sentimentului si ideii ca preventia reprezinta adevarata medicina aplicata omului.

Ghidul cu informatii despre importanta preventiei si profilaxiei in cardiologie si oncologie, informatii prezentate de dl dr.cardiolog Albu Marian si dna.dr oncolog Alina Turcu, se adreseaza cadrelor didactice, elevilor, dar si reprezentantilor  Scolilor Postliceale Sanitare, acolo unde se formeaza viitoarele asistente medicale. Informatiile de etica si importanta preventiei, vor da un plus valoare actului medical realizat ulterior de aceste absoolvente.

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!