Având experiența a doi ani de realizare a  campaniilor de informare în rândul populației feminine de la școli postliceale sanitare ploieștene și prahovene;  eleve de clasa XI- și a XII-  de la colegii  din Ploiești și localități limitrofe; femei din mediul rural dar și cadre didactice ploieștene și din mediul rural, deținute,  asociația a observat că un element comun  traversează TOATE aceste categorii sociale: lipsa de informare de specialitate dublată de FRICA. Frica de boală, frica de aflarea diagnosticului sau JENA de a discuta despre această parte a corpului.

Necunoașterea privind:

  1. cancerul de sân la bărbați (și-n Ploiești sunt cazuri; un bărbat a decedat de cancer la sân);
  2. perioada optimă de realizare a autoexaminăriii sânului;
  3. factorii predispozanți apariției

-au fost elemente comune întalnite în urma chestionarelor aplicate în campaniile asociației.

Asociația prin proiectul „Mamă, vreau sa fii bine pentru mine!” abordează problema conștientizării păstrării sănătății sânului prin intermediul copilului care se adresează mamei, mulțumindu-i pentru ce-a primit și primește de la ea dar, cerându-i la randul lui să fie sănătoasă, așa cum ea se îngrijește de sănătatea lui.

Sceneta a fost jucată de 6 copii de clasa I-a de la școala generala „H. Berthelot” în fața profesorilor beneficiari direcți ai proiectului și la Teatrul „Toma Caragiu”; la fel s-a jucat în fața invitaților cu ocazia Zilei de 1 Octombrie, atunci cand, s-a realizat și Fundița Umană Roz de către copii. In total au fost implicați 36 de copii de clasa intai, care și-au susținut în fața mamelor și bunicilor, dorința de a a le avea sănătoase langa ei. Chiar și numai  pentru a se juca cu ei.

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!