APOR: Depistarea precoce a leucemiei la copiii aflați în plasament la Vălenii de Munte

Una dintre cele mai ample activitati ale Asociației Pacienților Oncologici – România , din aceasta luna, s-a desfășurat la Vălenii de Munte.

În cadrul Campaniei “Te rog, mama, ai grija de mine! ” și a colaborării cu DGASPC Prahova, echipa APOR s-a deplasat la Centrul de Servicii Comunitare “Sfânta Maria”. Acolo, 33 de copii cu vârste între 5 și 12 ani, aflați în plasament la asistenți maternali din zonă, și alți 37 de copii din plasamentul Complexului de Servicii Comunitare au beneficiat de recoltare de sânge în vederea depistării precoce a leucemiei.
Campania APOR “Te rog, mama, ai grija de mine! ” a debutat în anul 2016 cu scopul concret de a ajuta la depistarea timpurie a celei mai frecvente forte de afecțiune oncologica la copii, și anume leucemia.
În același timp, prin aceasta campanie, APOR urmărește conștientizarea mamelor / tutorelor de copii cu vârsta între 3-18 ani, asupra importanței depistării precoce a unei afecțuni a sângelui (anemie severa, talasemie, hemofilie) care pot degenera în leucemie, dar și educarea /sensibilizarea mamelor/ tutorelor  de copii cu vârsta intre 3-18 ani, asupra importanței utilizării diferențiate a medicației la copii.

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!