Familiile copiilor cu boala Batten cer urgentarea avizării licitației pentru Brineură
Asociația Rebeca Faith Hope Love trage un nou semnal de alarmă și cere autorităților urgentarea procedurilor pentru a se incepe tratamentul cu Brineura.
Citiți mai mult
Ziua Mondială a Vederii 2020: Apel pentru continuarea vizitelor și tratamentelor la oftalmolog
Peste un miliard de oameni din întreaga lume nu pot vedea bine, pentru că nu au acces la ochelari și aproximativ 3 din 4 deficiențe de vedere sunt evitabile, prin controale periodice la medicul oftalmolog și tratament corespunzător.
Citiți mai mult
SNMF a lansat prima platformă educaţională despre vaccinarea antigripală
S-a lansat Atlas Gripal: Totul despre gripă şi Vaccinare Antigripală, prima platformă educaţională care deschide conversaţia despre vaccinarea antigripală în rândul copiilor şi adolescenţilor în sezonul 2020-2021.
Citiți mai mult
Noua tehnologie UVION pentru sterilizarea și decontaminarea aerului, un aliat în lupta cu infecțiile nosocomiale
În ultimii ani, infecțiile intraspitalicești sau nosocomiale (IN) reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, fiind o cauză a morbidității și mortalității pe plan mondial, cu un deosebit impact economic și uman, prin prelungirea perioadei de internare și creșterea costurilor.
Citiți mai mult
Fundația pentru o Viață Sănătoasă: răspunsul la nevoile aproapelui
Dr. Vladislav Gyebnar anunță un proiect deosebit pe care l-a conceput și a început să-l implementeze. Este vorba despre Fundația pentru o Viață Sănătoasă, o organizație non-profit prin Dr. Gyebnar vrea să se implice social cât mai mult.
Citiți mai mult
Societatea Naţională de Medicina Familiei solicită renunţarea temporară la utilizarea cardului de sănătate în asistenţa medicală primară
Societatea Naţională de Medicina Familiei solicită renunţarea temporară la utilizarea cardului de sănătate în asistenţa medicală primară, având în vedere numărul mare de pacienţi.
Citiți mai mult
Pentru fiecare mamografie efectuată în clinică, Nativia donează încă una unei mame din Asociația SAMAS
Cancerul de sân reprezintă, la nivel global, cancerul cu cea mai mare incidență și mortalitate pentru sexul feminin. Statisticile arată că în anul 2018, în lume, în fiecare minut s-a înregistrat un deces datorat acestui tip de cancer.
Citiți mai mult
Proiect de cercetare privind atitudinea pacienților față de medicație
Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM), din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, realizează în cadrul unui proiect de cercetare mai vast un studiu prin care urmăreşte evaluarea practicii și atitudinii pacienților față de automedicație.
Citiți mai mult
Ghid de bune practici pentru dezvoltarea capacității asociațiilor de pacienți, în premieră în România
Primul ghid de bune practici pentru dezvoltarea capacității asociațiilor de pacienți va fi lansat în cadrul unui webinar la care sunt invitați să participe peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți din diferite arii terapeutice, localizate în toată țara.
Citiți mai mult
Bogdan Chiriţoiu: Cantităţi suplimentare de Euthyrox vor sosi în România
Cantităţi suplimentare dintr-un medicament cu aceeaşi substanţă activă ca Euthyrox vor sosi în curând în România, iar oamenii ar trebui să aibă răbdare şi să nu-şi mai facă stocuri pentru mai mulţi ani, pentru că situaţia va reveni în scurt timp la normal, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Citiți mai mult
Continuă înscrierile la cea de-a doua ediție SMARTDIAB, ce se va desfășura online pe 23 octombrie
Prof.Univ.dr. Gabriela Radulian îi invită pe toți cei interesați să participe la cea de-a doua ediție a Conferinței Medicale „Managementul diabetului zaharat centrat pe pacient”, parte a programului SMARTDIAB, ce se va desfășura online, vineri, 23 octombrie 2020.
Citiți mai mult
Ponderas Academic Hospital – primul spital multidisciplinar din România cu acreditare JCI
PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, este primul și singurul spital multidisciplinar din România care obține de la JCI recunoașterea internațională pentru siguranța si calitatea actului medical.
Citiți mai mult
A cincea ediție a Balului Bucuriei va avea loc pe 13 noiembrie
Asociația Autism Voice, în parteneriat cu Backstage Production Group, HaHaHa Production și Teatrul Avangardia, va desfășura pe 13 noiembrie, cea de-a cincea ediție a Balului Bucuriei.
Citiți mai mult
Marinela Debu: Închiderea spitalelor pentru a fi exclusiv Covid-19, o mare greșeală. Se distrug viețile milioanelor de bolnavi cronici
Pacienții cu boli hepatice din România fac parte din categoria bolnavilor cronici cei mai afectați de pandemia de COVID-19, având în vedere decizia autorităților de-a transforma o parte din spitale în unități sanitare dedicate exclusiv îngrijirii pacienților de COVID-19.
Citiți mai mult
Peste 120 de lucrări științifice de actualitate au fost susținute în cadrul Congresului Național al Asociației Romtransplant – ediția 2020
În perioada 23-26 septembrie 2020 s-a desfăşurat cea de-a 11-a ediţie a Congresului Național al Asociației Romtransplant, online pe platforma Zoom.
Citiți mai mult
Compania Novo Nordisk România a fost premiată pentru sprijinul acordat medicilor diabetologi
Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a decernat “Premiul pentru solidaritatea cu diabetologii din România” companiei Novo Nordisk România, pentru campania de aprovizionare a centrelor clinice județene pentru diabet, nutriție și boli metabolice cu materiale de protecție, la începutul pandemiei.
Citiți mai mult
Asociația Oncopacienților PHOENIX organizează între 1-31 octombrie Campania “ZILELE ROZ”
Asociatia OncoPacientilor PHOENIX desfasoara, in cadrul editiei a VII-a a campaniei nationale „Zilele Roz”, 4 actiuni referitoare la constientizare, prevenire, autoexaminare, screening si sprijin pentru pacientii cu cancer mamar si publicul larg.
Citiți mai mult
Bolnavii de cancer, cazaţi gratuit în Bucureşti prin intermediul Asociaţiei ”Sus Inima”
Pacienţii oncologici care fac radioterapie la spitale din Bucureşti, dar nu îşi pot asigura cazarea, pot beneficia începând din luna octombrie de găzduire gratuită într-o casă cu 14 paturi din Capitală, la iniţiativa Asociaţiei “Sus Inima”, al cărei vicepreşedinte este preotul Constantin Necula.
Citiți mai mult
Pagini Mov – Motor de căutare a furnizorilor de servicii medicale și de recuperare pentru copii cu deficiențe și dizabilități
Asociația Unu și Unu lansează proiectul Pagini Mov – un motor de căutare online de înceredere, pe care sunt listate peste 1000 de centre medicale, de recuperare și terapeuți independenți care tratează copii cu deficiențe sau dizabilități.
Citiți mai mult
Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează programul de training ”Digitalizarea asociațiilor de pacienți”
Coaliția Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează programul de training ”Digitalizarea asociațiilor de pacienți”. Prin intermediul acestui program, COPAC își propune să pregătească un număr de 20 de reprezentanți ai asociațiilor de pacienți în mediul online.
Citiți mai mult
Un nou proiect derulat de Asociația Română de Hemofilie
Asociația Română de Hemofilie participă la TIMOTION 2020 cu proiectul Școala de hemofilie – Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună! TIMOTION – Timișoara se mișcă! ediția a VI-a are loc în perioada 3–11 octombrie.
Citiți mai mult

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!