30 dintre membrii Comunității CASPA.RO s-au reunit la început de octombrie la prima întâlnire digitală a Comunității Asociațiilor de Pacienți
Mai bine de trei ore de discuții intense și peste 30 de asociații participante, acestea sunt cifrele primei întâlniri video a membrilor comunității asociațiilor de pacienți Caspa.ro.
Citiți mai mult
O nouă opțiune terapeutică pentru controlul diabetului de tip 2, disponibilă pacienților români
Novo Nordisk, companie farmaceutică inovativă globală, lider în diabet, anunță extinderea portofoliului produselor pentru diabet disponibile în România, prin introducerea pe piață a unei noi soluții inovative pentru controlul diabetului de tip 2.
Citiți mai mult
Dr. Anca Hâncu, Președinte, Asociația Medicală de Prevenție prin Stilul de Viață Sănătos: Menținerea activității fizice, iarna, este esențială
Sezonul rece înseamnă risc de infecții, frig, restricționarea mișcării în aer liber, iar persoana cu diabet, care are deja o vulnerabilitate crescută la infecții virale, va trebui cu atât mai mult să adopte un stil de viață sănătos, pentru menținerea imunității.
Citiți mai mult
Ziua internationala de constientizare a mastocitozei si a bolilor mastocitare – 20 octombrie
Asociatia Suport Mastocitoza Romania va organiza online Conferinta Nationala dedicata Zilei internationale de constientizare a mastocitozei si a bolilor mastocitare, in data de 20 octombrie, orele 18.00-19.30.
Citiți mai mult
Lipsa facilităților de spălare a mâinilor cu săpun expune milioane de persoane unui risc crescut de contractare a COVID-19 și a altor boli infecțioase
Cu toate că spălarea mâinilor cu săpun este crucială în lupta împotriva bolilor infecțioase, inclusiv a COVID-19, milioane de oameni din întreaga lume nu dispun de acces facil la un loc în care să se spele pe mâini, arată UNICEF cu ocazia Zilei Mondiale a Spălatului pe Mâini.
Citiți mai mult
Webinarul aniversar “Antibiotice 65: Medicamente care au făcut istorie” se apropie
Joi, 22 octombrie 2020, la 6 și 5’ pm debutează seria webinariilor aniversare Antibiotice 65 de ani – “Lucrăm de-o viață pentru viață”. Aceste întâlniri profesionale dedicate specialiștilor din sănătate se desfășoară pentru a celebra cei 65 de ani de continuitate, cunoaștere, spirit hipocratic și dezvoltare ai companiei Antibiotice.
Citiți mai mult
Metode inteligente de monitorizare la domiciliu: Sistemul MESI M TABLET poate salva vieți
Aproape 18 milioane de oameni mor anual în lume din cauza bolilor cardiovasculare. Acest lucru înseamnă că la fiecare 40 de secunde cineva își pierde viața în urma unui atac de cord sau a insuficienței cardiace.
Citiți mai mult
A fost finalizat programul SMARTDIAB, 23 octombrie 2020
SMARTDIAB este o Conferință interdisciplinară care reunește specialiști de prestigiu implicați în managementul persoanelor cu diabet zaharat.
Citiți mai mult
Daruieste Viata recruteaza 100.000 investitori pentru #NoiFacemUnSpital
Dăruiește Viață lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital. Proiectul continuă cu reconstrucția în totalitate a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie S. Curie, astfel încât să asigure standarde de tratament ca în Vestul Europei tuturor copiilor internați aici, indiferent de patologie.
Citiți mai mult
Indemnizația lunară de hrană pentru pacienții cu tuberculoză, deblocată după 600 de zile de la promulgarea Legii Tuberculozei
Indemnizația lunară de hrană pentru pacienții cu tuberculoză a fost deblocată de Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii după 600 de zile de la promulgarea Legii Tuberculozei.
Citiți mai mult
12 octombrie, Ziua mondială a artritei
În fiecare an, la 12 octombrie se marchează Ziua mondială a artritei (World Arthritis Day).
Citiți mai mult
Al 13-lea Curs de Patologie Digestivă va avea loc online pe 6 și 7 noiembrie
În numele Comitetului de Organizare și al co-directorilor de curs, Gabriel Becheanu (Bucuresti) și Cord Langner (Graz, Austria), sunteți invitați să participați la ediția cu numarul 13 al Cursului de Patologie Digestivă, defășurat online, în perioada 6-7 noiembrie 2020.
Citiți mai mult
FEM, un program de conștientizare și prevenție a cancerului la sân, derulat de Asociația TOTUL ESTE POSIBIL
Începutul lunii Octombrie a marcat lansarea oficială a campaniei FEM (Fă ecografia mamară!), un program de conștientizare și prevenție a cancerului la sân, derulat de Asociația TOTUL ESTE POSIBIL, la inițiativa unei activiste a luptei împotriva cancerului.
Citiți mai mult
Chatbot-ul Leului Curajos, un agent conversațional artificial pentru copiii bolnavi de cancer
Pandemia cu COVID-19 continuă să pună reflectorul pe lipsurile acute din sistemul de sănătate și să surprindă realitatea dură a pacienților bolnavi de cancer aflați adesea la capătul listei de priorități.
Citiți mai mult

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!