„Nu am făcut destul” – Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural
Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) facilitează accesul pacienților din mediul rural la testare gratuită prin intermediul caravanei ”Nu am făcut destul”, al cărei partener este și Alphega România.
Citiți mai mult
Asociațiile de pacienți COPAC și APCR: „Toți cetățenii României au dreptul la ocrotirea sănătății!”
Reprezentanții pacienților cronici din România, APCR și COPAC, adresează autorităților un apel public în care le solicită respectarea drepturilor tuturor pacienților, nu doar ale celor infectați cu coronavirus.
Citiți mai mult
România devine printre primele țări din lume care reglementează prin lege prevenția diabetului zaharat
Legea privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului a fost adoptată pe 20 octombrie de Parlament. Proiectul a fost inițiat la începutul acestui an de membrii Parlamentului și reprezintă primul pas pentru dezvoltarea unui program național de prevenție și diagnosticare precoce a diabetului zaharat.
Citiți mai mult
1920-2020: Un secol de chirurgie la Timișoara. Școala de chirurgie din Banat a îmbunătățit performanțele a 1000 de profesioniști în chirurgia minim invazivă
Sute de medici chirurgi și asistenți medicali din toată tara au beneficiat de cursuri de perfectionare în domeniul chirugiei oncologice minim invazive în cadrul proiectului PRONCO, “Îmbunătățirea nivelului competențelor PROfesioniștilor din sistemul medical în domeniul chirurgiei ONCOlogice minim invazive abdominale”, proiect finanțat din fonduri europene, care se apropie de final.
Citiți mai mult
Subiecte de maxim interes la Conferinta Nationala dedicata Zilei internationale de constientizare a mastocitozei si a bolilor mastocitare
Pe 20 octombrie a avut loc online Conferinta Nationala dedicata Zilei internationale de constientizare a mastocitozei si a bolilor mastocitare,organizata cu sprijinul Aliantei Nationale pentru Boli Rare. Tema conferintei a fost solidaritatea medicilor cu pacientii.
Citiți mai mult
Osteoporoza, boala tăcută a cifrelor mari în România
Începând cu 1996, în fiecare an, 20 octombrie reprezintă Ziua Internațională a Osteoporozei.
Citiți mai mult
Webinar Live “Tratamente inovative în oncologie”: 27 noiembrie, orele 15.00-17.00
Institutul Clinic Fundeni și TARUS Media organizează pe 27 noiembrie 2020, în intervalul orar 15:00 – 20:00, Webinarul Live – “TRATAMENTE INOVATIVE ÎN ONCOLOGIE”.
Citiți mai mult
În pandemie, spitalizarea bolnavilor cronici a scăzut cu 50%
Pandemia de coronavirus a afectat întreaga societate, însă pentru pacienții cronici și cei oncologici, greul a fost și mai greu. Peste jumătate dintre bolnavii cronici de la noi din țară nu au beneficiat de tratamentele de care aveau nevoie, potrivit datelor Observatorului Român de Sănătate.
Citiți mai mult
20 octombrie, Ziua mondială a osteoporozei
Ziua internaţională a osteoporozei este marcată anual la 20 octombrie, fiind organizată de Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză.
Citiți mai mult
Studiu: Pacienții cu boli reumatice inflamatoare și COVID – 19
Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Artritelor, Liga Română Contra Reumatismului și Societatea Română de Reumatologie au prezentat rezultatele studiului PACIENȚII CU BOLI REUMATICE INFLAMATOARE ȘI COVID – 19, o cercetare care a implicat 72 de pacienți cu boli reumatice care au venit la vizită la medicul reumatolog în luna octombrie.
Citiți mai mult
Antibiotice Iași: Unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemie a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană
Lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 a determinat Europa să ia măsuri de siguranță în ceea ce privește stocurile de antibiotice betalactamice administrate de medici din întreaga lume pentru tratamentul infecțiilor asociate Covid-19.
Citiți mai mult
Dr. Anca Cerghizan, medic primar diabetolog: Persoanele cu diabet trebuie să fie atente, în sezonul rece, la infecţii respiratorii, mişcare şi alimentaţie
Infecţiile respiratorii, mişcarea şi alimentaţia sunt cele trei elemente la care persoanele cu diabet, indiferent de tipul de diabet sau vârstă, trebuie să fie atente. Este avertismentul lansat de Dr. Anca Cerghizan, medic primar diabetolog, membru în conducerea Societăţii Române de Diabet şi a Federaţiei Române de Diabet.
Citiți mai mult
Adela Cojan (CNAS): Lucrăm la acte normative care să îmbunătăţească derularea Programului naţional de oncologie
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, a declarat că sunt în lucru proiecte de acte normative care să îmbunătăţească derularea Programului naţional de oncologie şi a subliniat că pacienţii vor avea acces mai facil la investigaţiile de tip PET-CT.
Citiți mai mult
Pantene și Fundația Renașterea se alătură prevenirii afecțiunilor sânilor și colului uterin prin caravana Oferă Putere
În luna dedicată conștientizării și prevenției cancerului, Pantene, un brand P&G, și Fundația Renașterea își unesc eforturile și pornesc caravana Oferă Putere – un centru de diagnostic medical mobil care, în toamna aceasta, va oferi femeilor din zone vulnerabile analize medicale gratuite pentru depistarea afecțiunilor sânului și colului uterin.
Citiți mai mult

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!