Cu ocazia zilei de 1 Octombrie, Ziua Mondială de Profilaxie pentru cancerul la sân, A.P.O.R. în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Prahova și Primăria Municipiului Ploiești, a organizat a treia ediție din cadrul campaniei de profilaxie pentru cancerul la sân “Sunt femeie orice-ar fi!” și prima ediție a campaniei “Mamă, vreau să fii bine pentru mine!” la restaurant “Plaissir Gold Room” din Ploiești.

Publicul prezent a fost reprezentat de primarii comunelor unde au avut loc întâlnirile dintre  medicii oncologi, conducerea Instituției Prefectului Județului Prahova, părinți ai copiilor  implicați în desfășurarea evenimentului, sponsori ai asociației, firme de profil, cadre didactice, medici,  angajați ai instituțiilor de stat, într-un cuvant, oameni cu care A.P.O.R  a colaborat de-a lungul anului 2015.

Într-un spațiu cald, luminos,  șapte copii de clasa întai coordonați de dna. învățătoare Adriana Vasile de la Școala ” H.  Berthlot” din Ploiești, au  sensibilizat inimile celor prezenți prin sceneta intitulată: “Mama, vreau sa fii bine pentru mine!”. Este mesajul copilului care își dorește o mama sănătoasă alături de el pentru a putea să se bucure de copilarie și să crească frumos.

Inedit a fost faptul că în prezența celor din sală, o firmă de ortoprotezare – Orto Profil – a oferit în regim de donație prin dl. Fulgeanu Narcis, două proteze de sân pentru o mamă și o fiică, ambele paciente la Spitalul Municipal Ploiești, sectia de oncologie.

Un alt moment inedit față de edițiile anterioare l-a reprezentat oferirea a patru ghiozdane dotate cu rechizitele necesare unui copil de clasa întai, de către dna. Claudia Săvulescu de la Afi Palace, pentru patru copii a căror mamă este pacientă cu cancer de sân.

Pentru a evidenția feminitatea și sensibilitatea, invitată de onoare a fost doamna Sanda Ladoși,  a cărei voce a întregit atmosfera de sărbătoare a serii.

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!