Revista Politici de Sănătate, cu sprijinul UCB, a organizat Gala ”Belgia-România: Inovație pentru Sănătate”, găzduită de Ambasada Regatului Belgiei la București. 

 La evenimentul care a avut loc in data de 27 martie, au participat aproximativ 100 de reprezentanți ai Guvernului, ai mediului academic și de afaceri, ai autorităților din Sănătate, dar și ai presei și asociațiilor de pacienți din România.

„Belgia este al treilea cel mai mare exportator de medicamente din Europa, după Elveția și Irlanda, cu o sumă anuală de peste 14 miliarde euro – mai mult de 10% din totalul exporturilor belgiene. Însă ajutorarea celor bolnavi nu este o afacere, ci o datorie către comunitate. Ambasada Regatului Belgiei în România pune la dispoziția profesioniștilor și autorităților din sănătate exemplele belgiene de bune practici, astfel încât sistemul românesc să răspundă celor mai exigente standarde internaționale de îngrijire”, a precizat E.S. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Regatului Belgiei la București.

Din partea asociatiilor de pacienti, prezent la eveniment a fost Radu Gănescu, președintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), din care face parte si Asociatia Pacientilor Oncologici – Romania (APOR).

„În această perioadă extrem de importantă pentru România, în contextul preluării președinției Consiliului European, sănătatea ocupă cel mai important loc în acțiunile autorităților. Ca președinte COPAC, dar și ca vicepreședinte al European Patients Forum, pot spune că sănătatea pacienților europeni este o prioritate la nivel internațional și putem vedea valoarea implicării noastre în sănătatea europeană. Pacienții europeni, indiferent unde s-ar afla, trebuie să aibă acces la îngrijiri de calitate și susținere socială. Experiența și expertiza pacienților contribuie la politici de sănătate eficiente și echitabile pe întreg teritoriul Uniunii Europene”, a declarat Radu Gănescu, in cadrul intalnirii.

 

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!