In luna martie, voluntarii Asociatiei Pacientilor Oncologici – Romania (APOR) au desfasurat activitati in cadrul celui mai nou proiect al organizatiei: „Castiga timp!”.

Beneficiari ai actiunii din 12 martie au fost 18 persoane varstnice din caminul „Casa Seniorilor” Zamfira, carora li s-au recoltat probe biologice in vederea analizelor realizate de catre A.P.O.R. in regim gratuit: markeri tumorali (free PSA, Ca 125) si markeri cardiaci (h-FABP).

Proiectul „Castiga timp!”, al APOR, sponsorizat de catre Metropolitian Life, United Way si Tunic Prod, a demarat in luna octombrie 2018 si se desfasoara pana in luna septembrie a acestui an, cu posibilitate de prelungire.

Scopurile proiectului sunt depistarea precoce a afectiunilor oncologice prin analizele efectuate cu aparatul Idylla, dotare de ultima generatie a Laboratorului de Analize APOR, si profilaxia afectiunilor cardio-vasculare si urologice.

„Proiectul vizeaza in special barbatii din comune prahovene defavorizate economic si geografic si din centrele de ingrijire a persoanelor varstnice”, a explicat presedintele APOR, Iolanda Gheorghiu.

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!