Saptamana Europeana a Tineretului a fost marcata si in Prahova, printr-o expozitie de fotografie care arata activitatea ONG-urilor din judet. Activitatea nonguvernamentala pentru domeniul sanatatii a fost reprezentata de catre Asociatia Pacientilor Oncologici-Romania si Asociatia „Noi si Ceilalti”.

Saptamana Europeana a Tineretului (European Youth Week) este marcata la fiecare doi ani, prin promovarea activităților destinate tinerilor la evenimente organizate în toate țările participante la programul Erasmus +.

Pentru prima data marcata in Prahova, Saptamana Europeana a Tineretului reuneste, intre 2 si 5 mai, 11 organizatii nonguvernamentale participante la o expozitie de fotografie – Expotin, prin care sa-si prezinte activitatea celor interesati. Expozitia are loc in foaierul Salii Europa a Palatului Administrativ din Ploiesti.

„Vrem sa aratam activitatile si proiectele ONG-urilor, pentru ca foarte multi cetateni se intreaba ce facem noi. Ca domenii de activitate ale participantilor sunt: sanatate, apararea drepturilor femeilor si combaterea violentei, tineret cu oportunitati reduse si tineri dezavantajati, copii cu dizabilitati, educatie si domeniul civic”, a precizat Vasile Porumbaru, unul dintre organizatorii evenimentului Expotin Prahova.

Asociatia Pacientilor Oncologici-Romania si Asociatia „Noi si Ceilalti” au o intensa activitate in Prahova, cu numeroase campanii si proiecte in derulare, pentru folosul concret al pacientilor. Iolanda Gheorghiu, presedintele celor doua organizatii, impreuna cu echipa ei, a reusit sa aduca, pentru prima data la dispozitia pacientilor din Romania, un aparat de diagnostic molecular de ultima generatie, Idylla, capabil sa depisteze, in doar trei ore, afectiunile oncologice colorectale, pulmonare si de piele.

Cele patru mari campanii ale APOR sunt: „Te rog, mama, ai grija de mine!” – pentru depistarea precoce a leucemiei la copii, „Sunt femeie orice-ar fi” – pentru depistarea precoce a afectiunilor oncologice la san, „Mama, te rog sa fii bine pentru mine!” – pentru informarea privind afectiunile oncologice la san, si „Castiga timp!” – pentru profilaxia afectiunilor cardio-vasculare si urlogice la persoanele varstnice.

La nivel national, Saptamana Europeana a Tineretului cuprinde 65 de evenimente, iar la nivel european, 33 de tari marcheaza activitatea nonguvernamentala prin 755 de evenimente.

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!