Luna aprilie a inceput, pentru echipa APOR, cu noi actiuni in cadrul campaniilor pe care le deruleaza. A fost randul Scolii din Floresti, Prahova, pentru a beneficia de recoltari in vederea analizelor pentru depistarea leucemiei, in cadrul campaniei „Te rog mama, ai grija de mine!”.

Aproape 60 de elevi din clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a de la Scoala Gimnaziala Floresti au beneficiat, in data de 3 aprilie, de recoltare de probe in cadrul parteneriatului dintre APOR si institutia de invatamant din aceasta campanie.

„Te rog mama, ai grija de mine!” a fost lansata in anul 2016, cu intentia profilaxiei pentru leucemia la copii. In acest timp, APOR a semnat parteneriate cu mai multe institutii de invatamant, dar si cu DGASPC Prahova, in vederea depistarii in faza incipienta a acestei afectiuni la copiii institutionalizati, dar si cei aflati la asistenti maternali.

In urma incheierii conventiei de de colaborare cu DGASPC Prahova, in data de 4 aprilie, au fost recoltate probe de la 16 copii cu varsta intre 5 si 12 ani, din Complexul de Servicii comunitare „Sf. Andrei” din Ploiesti.

„Daca la inceputul campaniei aveam posibilitatea de a efectua numai o singura analiza pentru depistarea precoce a leucemiei, si anume HLG (Hemoleucograma cu formula), acum putem realiza trei analize gratuite pentru copii intre 5 si 12 ani”, a precizat Iolanda Gheorghiu, presedintele APOR.

Campania va continua in 2019 si la alte institutii din Prahova.

Mai multe despre campania „Te rog mama, ai grija de mine!”

 

 

Sponsori si parteneri

Donatii

Donează pentru tine, donează pentru a fi sănătos!